HÅLLBARHET & MILJÖ

DermaCare

DermaCare är samlingsnamnet på Dermanordics satsningar för en bättre värld. Vi stödjer Basecamp Foundations olika projekt i Maasai Mara, Kenya. Basecamp Foundation är en ideell stiftelse som arbetar för att förbättra förutsättningarna för både människor och miljön genom ekoturism. I sitt hjälparbete fokuserar de på bla. skydd av natur, miljö och djurliv, bevarandet av lokala kulturer, traditioner och hantverk, utbildning, arbete och hälsofrågor.

Vi stödjer följande projekt i Maasai Mara Kenya:

  • Talek Primary School. The Basecamp Educational Scholarship Support Project bidrar till att fler flickor får möjlighet att gå i skolan.
  • Basecamp Maasai Brand. Ett fair trade projekt som ger 118 kvinnor från 5 olika maasaibyar i en konstant inkomst. Dessa kvinnor tjänar 75% på de traditionella Maasai smycken de säljer.
  • Koiyaki Guiding School. Koiyaki Guiding School är den enda skolan som ger den lokala maasaibefolkningen möjligheten att utbilda sig till professionella guider. DermaCare sponsrar 1-2 studenter varje år.
  • Naboisho konservatet. Unikt vildmarkskonservat som integrerar vilda djur med lokalbefolkningen.

Basecamp Explorer

Turismen är känd för att tära på miljön, öka fattigdomen och urholka lokala kulturer. Basecamp Explorer är ett av de första – och få – undantagen som startade långt innan ekoturism blev ”trendig”. Konceptet går ut på att erbjuda äkta reseupplevelser som samtidigt påverkar den lokala miljön och kulturen på ett positivt sätt. Basecamp Explorer är både en föregångare och en förebild inom området ekoturism och har vunnit flera prestigefyllda priser för sitt seriösa arbete. Intäkterna från reseverksamheten går till Basecamp Foundation.

Varje år åker vi ner och besöker Basecamp Explorer i Maasai Mara, dels för den fantastiska upplevelsen men mest för att se att pengarna och hjälpen vi bidrar med verkligen går till rätt saker.

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA!

Leave a positive footprint.

Vill du vara delaktig i vår satsning för en bättre värld?

Alla anställda inom Dermanordic, inklusive återförsäljare och samarbetspartners, har möjlighet att vara med och stödja DermaCare ekonomiskt och får därigenom 10% rabatt vid privata resor till Basecamp Explorer i Maasai mara. Du kan även stödja maasaikvinnorna genom att sälja deras vackra smycken.
För hudvårdssalonger och spa kostar det endast 900 kr/år att bli medlem.