Dermarome tar över Kosmetologskolan i Köpenhamn och satsar stort på hudvårdsutbildningar i hela Norden

Dermarome fortsätter att satsa på hudterapeututbildning med hög kvalitet och tar över Kosmetologskolan i Köpenhamn, Danmarks äldsta hudvårdsskola. Sedan tidigare driver koncernen de två väletablerade hudvårdsskolorna Hudpleieakademiet i Oslo och Elisabethskolan i Stockholm.

”Vårt strategiska mål är att kunna erbjuda professionella hudterapeututbildningen i hela Norden. Vi som koncern satsar stort på den professionella hudvårdsmarknaden där kunskap och examinerade hudterapeuter med hög kompetens står för en viktig del. Med uppköpet av Kosmetologskolan kan vi nu erbjuda professionella utbildningar och examinera över 250 auktoriserade hudterapeuter varje år i både Köpenhamn, Stockholm och Oslo, vilket vi är väldigt stolta över. ” Henning Nielsen Koncernchef Dermanordic

Kosmetologskolan ligger i Köpenhamn och är Danmarks äldsta hudvårdsskola. Skolan grundades 1974 av Dansk Kosmetolog Föreningen, med målet att etablera en utbildning med fackmässigt innehåll, som kunde godkännas både i Danmark och internationellt. Utbildningen har blivit uppdaterad flera gånger sedan 1975 och är idag både SU och CSN berättigad hudterapeututbildning. Pernilla Bjarnøe köpte skolan 1991 och har under de följande åren arbetar upp Kosmetologskolan till en av Danmarks mest välrenommerade hudterapeutskolor.

” Jag är väldigt stolt över Kosmetologskolan och hur skolan under åren har vuxit fram till att bli Danmarks ledande hudvårdsskola. Det känns tryggt att få lämna över stafettpinnen till Dermanordic, Nordens ledande agentur inom skönhet och professionell hudvård, som sen många år tillbaka har en hög kompetens och stor erfarenhet av att driva hudvårdsskolor. Det ska bli spännande att få följa deras resa framöver.” Pernille Bjarnøe, grundare av Kosmetologskolan CIDESCO

LÄS HELA PRESSRELEASEN 

 

Erika Bennerholt, VD Dermarome

”Kunskap är grundstenen i professionell hudvård och vi är stolta över att kunna bidra till att fler välutbildade hudterapeuter examineras på våra hudvårdsskolor i hela Norden. Lokal kompetens behövs mer än någonsin när världen är och blir mer Global.”